Zamieszczone przez lec
Klamka wewnętrzna (w drzwiach kierowcy) nie działa
Zwiń
X
-
Gość
Tagi: Brak
-
GREGORKR
O1 1,9 TDI, 2000 Nie mogę otworzyć drzwi kierowcy od wewnątrz samochodu. Podejrzewam, że poszła jakaś linka. Proszę o szybki instruktarz demonażu tapicerki drzwi. Widzę, że potrzebuję TORXy (na szczęcie mam). Nie widzę jednak nic przy uchwycie do zamykania drzwi. Podejrzewam, że są jakieś zatrzaski ale nie chcę fizolić, żeby nie połamać plastików. Moja wersja to ELEGANCE więc jes tam panel od szyb i centralnego. Sprawa w miarę pilna. Z góry dzięki.
-
czesc, u mnie tez poszla linka. rozbieralem dzwi, juz ci tlumacze jak i co:
jak sie nie myle to masz do odkrecenia sruby ktore widac wokol tapicerki,
potem 1 srubka przy klamce,
i sa 2 srubki przy raczce ktora zamykasz drzwi, tych srub nie widac bo sa pod plastikiem ktory sciagniesz lekko podwazajac sruboketem, a potem mozesz pociagnac reka. po rozebraniu zobaczysz linke ktora mocowana jest do klamki koncowka w ksztalcie polkola.
powodzenia
p.s. daj znac jak ci poszlo
Komentarz
-
-
U mnie właśnie wystąpił ten sam problem. Rozebrałem tapicerkę wg instruktażu i okazało się że linka pękła. Zakupiłem szybko nowy zamiennik (11.29PLN) i rozpoczełem montaż. Niestety bez torxa od zamka i wykręcenia go, szanse na trafienie końcówką w dzwignię zamka niezdemontowanego to praca precyzyjna jak laserowa operacja oka. Mnie się nie udało choć walczyłem 3h (Respect dla Daneczka). Na dodatek plaga komarów w ogrodzie nie pomagała się skupić. Z rezebranymi drzwiami pojechałem do ASO na szybkie podpięcie linki. 20PLN i wróciłem zmontować tapicerkę.
Koniec historii.WORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
Komentarz
-
Komentarz